AcasăBeirutExperți elvețieni: Silozurile din portul Beirut trebuie urgent demolate

Experți elvețieni: Silozurile din portul Beirut trebuie urgent demolate

-

Silozurile de cereale deteriorate de explozia gigant care a devastat portul Beirut anul trecut vor trebui distruse deoarece riscă să se prăbușească, potrivit unui raport întocmit de experți elvețieni publicat săptămâna aceasta. Autoritățile libaneze ezită însă să ia această decizie, în condițiile în care peste 85% din necesarul de cereale al țării provine din importuri, care sosesc în portul Beirut și nu pot fi stocate decât în aceste silozuri.

Raportul este realizat de firma elvețiană Amann Engineering, care oferă servicii de consultanță autorităților libaneze cu privire la pagubele produse de dezastrul din 4 august 2020 care a devastat portul și o parte a capitalei libaneze, cauzând moartea a peste 200 de persoane.

„Recomandarea noastră este să se continue demolarea acestor construcții”, indică raportul. „Devine din ce în ce mai evident că stâlpii de beton au fost puternic avariați”, subliniază experții, pentru care „noi silozuri vor trebui construite în altă locație”.

mai mult la  /www.rfi.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

After Effects Guru: Tracking and Stabilizing Footage

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...