Libanul a anunţat sâmbătă că nu îşi poate plăti datoriile şi a oprit răscumpărarea unor obligaţiuni în valoare de 1,2 miliarde de dolari, care vor ajunge la pe 9 martie, pregătindu-se de intrarea în incapacitate de plată a statului puternic îndatorat, care se confruntă cu o criză financiară majoră, transmite Reuters.

Premierul Hassan Diab s-a adresat sâmbătă naţiunii, afirmând că rezervele valutare se află „la un nivel critic şi periculos” şi că trebuie să fie asigurate nevoile esenţiale ale statului.
Premierul a cerut începerea unor negocieri ”corecte” cu creditorii pentru restructurarea datoriilor. Defaultul va marca o nouă fază a crizei care afectează economia începând din luna octombrie, care a provocat deprecierea cu circa 40% a monedei libaneze, restricţionarea accesului deponenţilor la economiile lor, alimentând şomajul şi tulburările sociale.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/international/in-lume/libanul-anunta-nu-isi-plati-datoriile-pregateste-intrarea-incapacitate-plata-1_5e6470315163ec4271cb297c/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.